Σύσκεψη στελεχών ΠΑΣΟΚ Ηπείρου στα Γιάννενα

(23 Νοεμβρίου 2008) 

 

Στις 23 Νοεμβρίου 2008 πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ της Ηπείρου. Η θεματολογία της σύσκεψης ήταν:

  • Ο προγραμματισμός των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ για το επόμενο χρονικό διάστημα
  • Η επικοινωνιακή πολιτική
  • Η αναγκαιότητα και οι τρόποι ολοκλήρωσης του στόχου για την αυτοχρηματοδότηση των οργανώσεων και της κατάκτησης του στόχου της οικονομικής αυτοτέλειας
  • Η διαδικασία ολοκλήρωσης του μητρώου μελών και φίλων
  • Η διαδικασία έκδοσης της κάρτας μέλους
  • Η προετοιμασία για τη συγκρότηση δικτύων
  • Η διαμόρφωση σχεδίου πολιτικής δράσης 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν:

  • Όλα τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής Ηπείρου
  • Όλα τα μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών: Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Άρτας και Πρέβεζας.
  • Οι γραμματείς των Τ.Ο. καθώς και οι αναπληρωτές τους ή οι αναπληρώτριές τους 

Οι εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από τους:

  • Τάσο Αποστολόπουλο για οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα και πώς αυτά αντιμετωπίζονται
  • Ροβέρτο Σπυρόπουλο για την οικονομική αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ
  • Παύλο Γερουλάνο για την επικοινωνιακή πολιτική
  • Αλέξη Κόκο για θέματα επιμόρφωσης και για τα σχέδια πολιτικής δράσης
  • Ηλία Αντωνίου για το μητρώο και τα  δίκτυα 

Δημοσιεύματα εφημερίδων για τη σύσκεψη

 

 

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ 22/11/2008

pasok_eklogiko_kentroΤην Κυριακή 23 Νοεμβρίου, στα Γιάννενα στην αίθουσα Λιθαρίτσια και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί Περιφερειακή σύσκεψη στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηπείρου. Η σύσκεψη οργανώνεται από τον τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Το κεντρικό κλιμάκιο απαρτίζεται από τους: Τάσο Αποστολόπουλο, Παύλο Γερουλάνο Ροβέρτο Σπυρόπουλο, Χρυσάνθη Κισκήρα .  

Στην σύσκεψη συμμετέχουν οι βουλευτές Ηπείρου τα μέλη του Εθνικού συμβουλίου Ηπείρου, τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής, τα μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών της περιφέρειας Ηπείρου και οι γραμματείς και οι αναπληρωτές γραμματείς όλων των Τοπικών Οργανώσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. περιφέρειας Ηπείρου.

Η σύσκεψη έχει οργανωτικό και προγραμματικό χαρακτήρα και στοχεύει στην ενίσχυση της οργανωτικής δομής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Ήπειρο, στην δημιουργία περιφερειακή συνείδησης στελεχών και στη χάραξη κοινής πολιτικής δράσης.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με την οργάνωση του και τον πολιτικό του λόγο είναι κοντά στον πολίτη και τα προβλήματα του και είναι έτοιμο να οδηγήσει την χώρα έξω από την κρίση στην οποία την βύθισε η χαώδης πολιτική της Νέας Δημοκρατίας με τη ηγεσία της.

 

 

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ 23/11/2008

Προετοιμασία για πρόωρες... εκλογές. Κλιμάκιο συζήτησε με τα στελέχη του κομματικού μηχανισμού στην

Ροβέρτος Σπυρόπουλος: «Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή»

syskepsh_pasok_23.11_spyropoulosΤο πολύ πιθανό, πλέον,  ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, θέτει σε … συναγερμό το ΠΑΣΟΚ, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα για να  δώσει την εκλογική μάχη με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, αξιοποιώντας και τα θετικά για αυτό ευρήματα  των δημοσκοπήσεων.  

Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η προχθεσινή  πανηπειρωτική σύσκεψη  στα Γιάννινα, του Γενικού Διευθυντή του κόμματος κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

 

Λίγο πριν τη σύσκεψη ο κ. Σπυρόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση των «Ν.Α», για το αν το ΠΑΣΟΚ μπαίνει σε διαδικασία ετοιμότητας  για εκλογές, ήταν σαφής:  

«Είναι αλήθεια ότι εμείς ετοιμαζόμαστε για να μπορούμε να ανταποκριθούμε σε εκλογές όποτε κι αν αυτές  γίνουν. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε, ένα θέλουμε να πούμε είναι ότι σωστά το εντοπίζεται, εμείς θέλουμε να είμαστε έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή». Το αντικείμενο και οι στόχοι της σύσκεψης

Ο κ. Σπυρόπουλος αναφερόμενος στο αντικείμενο της συνάντησης με την περιφερειακή Επιτροπή, στην οποία ανήκε και η πρωτοβουλία, τις νομαρχιακές επιτροπές των τεσσάρων νομών και τους Γραμματείς των μεγαλύτερων δημοτικών οργανώσεων στα «Λιθαρίτσια», σημείωσε ότι ήταν διπλό και συγκεκριμένα το ένα σκέλος αφορούσε την προσπάθεια που κάνει το κίνημα μετά την εκλογή των νέων οργάνων να λειτουργήσουν σωστά οι οργανώσεις και το άλλο, θέματα οργάνωσης και επικοινωνίας, πολιτικής επιμόρφωσης και παράλληλα μια αξιολόγηση και αποτίμηση της παρούσας πολιτικής συγκυρίας, «προκειμένου, τόνισε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ,  συντεταγμένα όλες μας οι δημιουργικές κομματικές πολιτικές δυνάμεις να δρουν όχι μόνο στο κέντρο, αλλά και στην Περιφέρεια».  

Από την τοποθέτηση ξεχωρίζει αυτή για τον στόχο αυτής της επαφής με την κοινωνία, αφού το ΠΑΣΟΚ είχε αποκοπεί από τις δυνάμεις εκείνες που το ανέδειξαν κατ΄επανάληψη στην κυβέρνηση.  

«Στόχος μας, τόνισε ο κ.. Σπυρόπουλος,  είναι να δέσουμε στο γενικό πλαίσιο του κυβερνητικού μας προγράμματος, να αναδείξουμε τα τοπικά προβλήματα, την αναγκαιότητα περιφερειακής ανάπτυξης, καταγράφοντας τα. Όλες αυτές οι συζητήσεις, πρόσθεσε,  θα εξελίσσονται συνέχεια για να γνωρίζουμε με αξιοπιστία τα ίδια τα λαϊκά και τοπικά προβλήματα. Οι δημοσκοπήσεις δεν μας εφησυχάζουν

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για τις δημοσκοπήσεις που φέρνουν το ΠΑΣΟΚ να ανοίγει  συνεχώς την «ψαλίδα» με τη Ν.Δ και αν αυτό ωθεί σε εφησυχασμό τα στελέχη και το ίδιο το κίνημα, επισήμανε:  

«Ελπίζω όχι, θεωρώ ότι οι δημοσκοπήσεις αποτελούν μια παράμετρο που ενισχύει και δίνει δύναμη στη δουλειά μας ο παράγοντας αυτός, εμείς πρέπει να δουλέψουμε με γνώμονα τη γνώση των πολλών και μεγάλων  προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία και σε κοινωνικό επίπεδο, μεγάλες κατηγορίες εργαζομένων, σήμερα οι Έλληνες πολίτες δυσπραγούν, έχει μειωθεί το βιοτικό τους επίπεδο, αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα μεγάλοι κλάδοι». Ως ένα κόμμα κυβερνητικό, πρόσθεσε πρέπει αυτά τα προβλήματα να τα γνωρίζουμε, να τα ζήσουμε και να δώσουμε αξιόπιστες απαντήσεις για την προοπτική της επίλυσης τους. Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο Ελληνικός λαός θα  εμπιστευθεί το κόμμα του και δεν παρέλειψε να κάνει και αυτοκριτική: «Πιστεύω ότι ο λαός έχει καταλάβει ότι είμαστε αποφασισμένοι να διορθώσουμε και λάθη και παραλείψεις και θα είμαστε μια πολύ καλύτερη κυβέρνηση και από ότι είμαστε εμείς στο παρελθόν και από τη σημερινή κυβέρνηση».

 

Ποιοι μετείχαν στη σύσκεψη

Εκτός του κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου, από τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ μετείχαν ο κ. Λουκάς Αποστολόπουλος υπεύθυνος Περιφερειακής Οργάνωσης, ο κ.  Παύλος Γερουλάνος υπεύθυνος Τομέα Επικοινωνίας, ο κ.  Αλέξης Γκόγκος από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης, η κ.  Χρυσάνθη Κισκήρα υπεύθυνη για την Περιφερειακή Επιτροπή Ηπείρου, ο κ.  Ηλίας Αντωνίου για το μητρώο και τα δίκτυα. Από τους βουλευτές απουσίαζαν ο κ. Β. Αργύρης και ο κ. Δ. Τσιρώνης για διαφορετικούς λόγους στο εξωτερικό και ήταν παρόντες οι άλλοι δυο, ο κ. Μ. Παντούλας και ο κ. Β. Παπαχρήστος. Σχεδόν όλα τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής, οι νομαρχιακές και γραμματείς δημοτικών οργανώσεων, καθώς και άλλα στελέχη και πολιτευτές του κινήματος στην Ήπειρο.

 

Δεν ασχολούμαστε μόνο με τα σκάνδαλα

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοποθέτηση του σε ερώτημα αν η ενασχόληση με τα σκάνδαλα, όπως τώρα το Βατοπαίδι, δεν επιτρέπει να ασχοληθούν τα κόμματα με την πραγματική πολιτική και τα μεγάλα προβλήματα των πολιτών: «Δυστυχώς, είπε,  η Ελλάδα, όπως η σημερινή κυβέρνηση επιχείρησε να την καθυποτάξει και τον τρόπο που αντιπολιτεύονταν το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον τρόπο με το οποίο σήμερα δρα, εγκλωβίζοντας μας όλους σε μια διαδικασία να κουβεντιάζουμε για θέματα που θεωρητικά θα πρέπει να είναι λυμένα. Δεν είναι δυνατόν, πρόσθεσε,  το Ελληνικό δημόσιο να συζητά αν θα πρέπει να αγοράζει νερό και να πουλάει γη, αυτό θα έπρεπε να θεωρείται πολιτικός παραλογισμός, όχι σκάνδαλο, δυστυχώς όμως αυτό είναι στην επικαιρότητα, δεν μπορείς να το παραβλέψεις, όμως έχετε δίκιο και εμείς δεν αφήνουμε και τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός λαός, είτε λέγονται ασφαλιστικά, είτε συνταξιοδοτικά, είτε θέματα που αφορούν το εισόδημα του και την ακρίβεια, δεν τα αφήνουμε έξω από το πεδίο της πολιτικής μας αντιπαράθεσης και ενασχόλησης».

 

 

Φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση των στελεχών

Απ΄ αριστερά: Αλέξης Κόκος καθηγητής πανεπιστημίου, υπεύθυνος του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ, Αντωνίου Ηλίας μέλος γραμματείας Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης, Γερουλάνος Παύλος γραμματέας Τομέα Επικοινωνίας, Αποστολόπουλος Τάσος γραμματέας Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης, Ροβέρτος Σπυρόπουλος Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Χρυσάνθη Κισκήρα μέλος γραμματείας Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης. Στο βήμα ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ηπείρου Λάμπρου Γιώργος
Απ΄ αριστερά: Αντωνίου Ηλίας μέλος γραμματείας Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης, Γερουλάνος Παύλος γραμματέας Τομέα Επικοινωνίας, Αποστολόπουλος Τάσος γραμματέας Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης, Ροβέρτος Σπυρόπουλος Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Χρυσάνθη Κισκήρα μέλος γραμματείας Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης
Ο γραμματέας του τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης Τάσος Αποστολόπουλος αναλύει οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα
Ο γραμματέας του τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης Τάσος Αποστολόπουλος αναλύει οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα

 

Σχεδίαση & κατασκευή: Βασίλης Φουρτούνης
copyright © 2008:Τάσος Αποστολόπουλος