Σύσκεψη στελεχών ΠΑΣΟΚ Δυτικής Μακεδονίας στην Πτολεμαΐδα

(22 Νοεμβρίου 2008) 

 

Στις 22 Νοεμβρίου 2008 πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαΐδα  σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ της Δυτικής Μακεδονίας. Η θεματολογία της σύσκεψης ήταν:

  • Ο προγραμματισμός των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ για το επόμενο χρονικό διάστημα
  • Η επικοινωνιακή πολιτική
  • Η αναγκαιότητα και οι τρόποι ολοκλήρωσης του στόχου για την αυτοχρηματοδότηση των οργανώσεων και της κατάκτησης του στόχου της οικονομικής αυτοτέλειας
  • Η διαδικασία ολοκλήρωσης του μητρώου μελών και φίλων
  • Η διαδικασία έκδοσης της κάρτας μέλους
  • Η προετοιμασία για τη συγκρότηση δικτύων
  • Η διαμόρφωση σχεδίου πολιτικής δράσης

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν:

  • Όλα τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής Δυτικής Μακεδονίας
  • Όλα τα μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
  • Οι γραμματείς των Τ.Ο. καθώς και οι αναπληρωτές τους ή οι αναπληρώτριές τους

 

Οι εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από τους:

  • Τάσο Αποστολόπουλο για οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα και πώς αυτά αντιμετωπίζονται
  • Ροβέρτο Σπυρόπουλο για την οικονομική αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ
  • Παύλο Γερουλάνο για την επικοινωνιακή πολιτική
  • Αλέξη Κόκο για θέματα επιμόρφωσης και για τα σχέδια πολιτικής δράσης
  • Ηλία Αντωνίου για το μητρώο και τα  δίκτυα

 

Δημοσιεύματα εφημερίδων

 

Πρωινός Λόγος Κοζάνης (24-11-2008)

 

Περιφερειακή συνδιάσκεψη στελεχών ΠΑΣΟΚ

Γράφει ο/η Μαίρη Κεσκιλίδου   

24.11.08

Το οικονομικό εγχείρημα  που προετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ για το 2009 με τη συνδρομή μελών και φίλων του απασχόλησε, μεταξύ άλλων,  την περιφερειακή συνδιάσκεψη στελεχών του κόμματος σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας που έγινε το βράδυ του Σαββάτου – 22 Νοεμβρίου- στο Ξενοδοχείο ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ στην Πτολεμαίδα, παρουσία του Παύλου Γερουλάνου Διευθυντή του Γραφείου του  Γεωργίου Παπανδρέου και του Ροβέρτου Σπυρόπουλου γενικού διευθυντή του κινήματος. Το οικονομικό εγχείρημα αφορά στη διάθεση προσωπικής  κάρτας σε όλα τα  μέλη και τους  φίλους του ΠΑΣΟΚ που με τη χρήση της  θα πιστοποιείται η ιδιότητα τους, οι  διαδικασίες, όπως επίσης  θα απλοποιείται  και θα επιβεβαιώνεται  η γνησιότητα τους. Η κάθε κάρτα θα διασφαλίζει  επίσης ότι ο κάτοχος της  είναι οικονομικά τακτοποιημένος σε σχέση με τις μικρές συνδρομές του,  που θα  δίδουν στο κόμμα την οικονομική αυτοδυναμία, την ανεξαρτησία του από κάθε έννοια  χρηματοδότησης και  θα διέπεται από απόλυτη διαφάνεια.

Σύμφωνα με τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο γενικό διευθυντή του κόμματος από τη νέα χρονιά οι προυπολογισμοί του κόμματος θα είναι γνωστοί ,μέσω της σχετικής ιστοσελίδας,  και ο κάθε Έλληνας πολίτης θα μπορεί ανά πάσα ώρα να γνωρίζει  τις πηγές χρηματοδότησης  , τους αιμοδότες του-  “τα μέλη, οι  φίλοι του, και κανείς άλλος” - και παράλληλα  θα δοθεί η δυνατότητα της σωστής διαχείρισης των χρημάτων  που  θα  επαρκούν για τη λειτουργία του κόμματος. “Στις επόμενες εκλογές είμαστε σίγουροι ότι ο Ελληνικός λαός θα μας αναθέσει την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας και εμείς οφείλουμε να είμαστε ένα κόμμα ορθά οργανωμένο που να το διασυνδέουμε   με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας  αποφεύγοντας λάθη και προβληματικές λειτουργίες διαχωρισμού του κόμματος από την κοινωνία και της  ανάπτυξης στοιχείων που δεν μας τιμούσαν ως κόμμα. Αυτό-οργάνωση, ως κόμμα από σήμερα γιατί αυτό απαιτεί από εμάς ο Ελληνικός λαός”.  Σε σχετική ερώτηση ο κ. Σπυρόπουλος απάντησε ότι το κόμμα έχει ανάγκη από χρήματα αλλά και η δημοκρατία μας από κόμματα που ο Ελληνικός λαός γνωρίζει ότι λειτουργούν με απόλυτη διαφάνεια, μέσω των εισφορών των μελών τους. Αναφορικά με τον πιθανό χρόνο των εκλογών το γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ   δήλωσε αδυναμία πρόβλεψης, αφού,  εκείνο που έχει σημασία είναι ότι  το ΠΑΣΟΚ οφείλει να είναι έτοιμο είτε  οι εκλογές γίνουν  το 2009 είτε την επόμενη χρονιά, γιατί,  η κυβερνητική πλειοψηφία είναι εύθραυστη ανά πάσα στιγμή.

“Κόσμημα” ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

 Σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών με την εμπλοκή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου είπε :  “Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αποτελεί για εμάς κόσμημα λειτουργίας ως υπεύθυνος τύπου. Έπραξε αυτό που θα έπραττε ο κάθε υπεύθυνος άνθρωπος. Κάθε άνθρωπος που θα είχε τη δική του  αρμοδιότητα και ευθύνη. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν είναι ούτε Αδριανός, ούτε, Αγγέλου να είναι κομιστής DVD και έκανε αυτό που έπρεπε, γνωστοποίησε στον καταγγέλλοντα ότι το DVD θα έπρεπε να πήγαινε στον εισαγγελέα. Στο κόμμα λέγονται ουσιώδη πράγματα και όχι το  τι κάνει μία γαλάζια παρέα απατεώνων. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Εμάς μας ενδιαφέρει η αποκάλυψη του σκανδάλου και όχι  η μεταφορά του η όχι στο κόμμα”.

Ο Αλέξης Κόκκος Πρόεδρος του Ινστιτούτου Πολιτικής επιμόρφωσης του κόμματος αναφέρθηκε στα σεμινάρια υψηλού επιπέδου  που γίνονται σε στελέχη του κινήματος.  Στη φάση αυτή επιμορφώνονται 300 άτομα και ακολουθεί ένα δεύτερο τμήμα με αντίστοιχο αριθμό, για 4 Σαββατοκύριακα, που περιλαμβάνει ασκήσεις όπως και μελέτη κατ΄ οίκον, “δηλαδή δουλειά σε βάθος”. Ένα άλλο δυνατό σημείο  της πολιτικής επιμόρφωσης στελεχών του ΠΑΣΟΚ είναι η επικοινωνία που για πρώτη φορά περιλαμβάνει και έρευνες με πανεπιστημιακά κριτήρια, αλλά και συζητήσεις με τον κόσμο προκειμένου να γίνει αντιληπτό το πραγματικό μέγεθος των προβλημάτων και των αναγκών του, “χτίζοντας”  το ΠΑΣΟΚ τη στρατηγική του. Η ανταπόκριση των στελεχών του κινήματος – κατά τον κ. Κόκκο- είναι ενθουσιώδης με αποτέλεσμα να είναι οι καλλίτεροι διαδότες του, αν και αρχικά, λόγω άγνοιας, δεν γνωρίζουν τι θα γίνει. “Όλα αυτά είναι καινούργιες προσπάθειες που δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ εκσυγχρονίζεται.”

    

Σχεδίαση & κατασκευή: Βασίλης Φουρτούνης
copyright © 2008:Τάσος Αποστολόπουλος